home//Tururi industriale//Tur de arhitectură industrială și reconversii din București

Tur de arhitectură industrială și reconversii din București

Holcim Awards și revista Zeppelin au plăcerea să vă invite la un tur de arhitectură industrială și reconversii din București. Ne-am dori ca acesta să reprezinte pentru dumneavoastră un prilej de reflecţie privind construcţiile durabile – tema centrală a competiţiei internaţionale Premiile Holcim pentru Construcţii Durabile.

Anul acesta, Zeppelin vă propune o nouă abordare a spaţiilor publice și a conversiilor de spaţii industriale în România. Locurile pe care le vom vizita împreună se numără printre cele mai avangardiste proiecte contemporane de conversii în spaţii pentru cultură din România. Călătoria noastră propune deopotrivă întâlniri cu asociaţiile culturale care activează aici, urmând să aflaţi poveștile acestor transformări direct de la iniţiatorii lor.

Iată programul zilei:

La ora 9:00 ne vom întâlni la Hotel Horoscop pentru a pleca în turul ghidat cu autocarele.
La ora 10:00, la Turnul de Artă, în incinta Postăvăriei Române din cartierul Pantelimon, îi veţi cunoaște pe cei de la Make a Point. Ei vă vor povesti cum a redevenit turnul de apă al Pantelimonului un veritabil reper comunitar și cum se va transforma acesta în cea mai înaltă belvedere a Bucureștiului. Gazda dumneavoastră aici va fi Alma Cazacu, directorul centrului Make a Point.
La ora 12:00 vom fi la centrul WASP, la fabrica Flaro de la Timpuri Noi, un proiect care demonstrează că dansul contemporan își are un drum special în București. Screening și dialog cu Andreea Căpitănescu, director al centrului WASP și al eXplore Dance Festival.
Ora 13:30 ne va aduce în halele de la fabrica Hesper, unde Zeppelin împreună cu Asociaţia pentru Arheologie Industrială și Eurodite au iniţiat în vara aceasta proiectul uzinei culturale Carol. Lângă gara Filaret și cu privire directă spre parc, Irina Iamandescu, Meta van Drunen și Constantin Goagea, gazdele dumneavoastră de la uzinele Carol vă vor povesti istoria locului și cum se va metamorfoza în curând acest spaţiu.
Ora 14 :00, cocktail inedit, realizat cu sprijinul Holcim Awards în incinta Hesper.

 

tururi-industriale-1
Fotografii: Mihai Petre
tururi-industriale-2
Fotografii: Mihai Petre