home//Documentare//Artă//Norul de carton

Norul de carton

„Norul de carton” este o expoziţie concepută pentru Centrul de Design şi Arhitectură (DogA) din Oslo, Norvegia. Expoziţia îşi propune să înfăţişeze activitatea prestată de studenţii norvegieni de la design. Biroul Fantastic Norway a proiectat cadrul arhitectural pentru expoziţie. Datorită faptului că expunerea a urmărit prezentarea de noi obiecte de brand în design, am decis să ne bazăm în conceptul arhitectural pe fiorul despachetării.

Instalaţia este formată din peste 3.000 de cutii de carton agăţate astfel încât să semene cu un nor mare, pixelat, plutind deasupra exponatelor. Construcţia creează o mare varietate de spaţii, de la cele de tip peşteră la altele mai mari, cu plafon înalt şi deschise în plan, în cadrul sălii de expoziţie de 350 m2. Obiectele şi conceptele de design sunt expuse atât în interiorul, cât şi în afara cutiilor. Dintr-o perspectivă ecologică, ambiţia noastră a vizat crearea unei expoziţii cu accent pe reutilizare şi costuri materiale scăzute. Cu excepţia firelor şi accesoriilor, cutiile de carton vor fi reciclate la sfârşitul expoziţiei.

Workingplan-PDF

Longsection-PDF

Shortsection-PDF

Credite & info

Loc: DogA, Oslo, Norvegia
Arhitectură: Blakstad Haffner
Echipa de proiectare: Håkon Matre Aasarød, Erlend Blakstad Haffner, Andrew Jason Linn, Magnus Ohren, Tomos Osmond, Anne Busemann, Mathias Steinbru, Anette Flygansvær, Ingeborg Cappelen Lindheim, Are Fredrik Berg and Håvard Arnhoff
Inginer: Ole Wroldsen
Curator: Benedicte Sunde, Janicke Sæther, Aslag Juell Kristensen, Oscar Quan Lainfiesta

Proiect, text, foto: Blakstad Haffner