home//Documentare//Conversii//Grup creativ, istorie şi atmosferă industrială

Grup creativ, istorie şi atmosferă industrială

Fostul Muzeu de Tehnologie din Ezelsveldlaan, în Delft, a devenit un loc pentru activitatea grupurilor creative după ce a fost transformat de arhitecţii biroului cepezed.

Biroului cepezed i s-a atribuit fostul Muzeu de Tehnologie din Ezelsveldlaan, Delft, pentru a fi transformat într-un complex colectiv destinat întreprinderilor din industria creativă. După renovarea temeinică, biroul de arhitectură şi-a mutat el însuşi sediul într-una dintre sălile monumentale care datează de la începutul secolului XX, construite iniţial pentru a explica studenţilor Universităţii Tehnice felul în care funcţionează motoarele cu abur şi cu ardere internă. Cepezedprojects, dezvoltatorul asociat cu cepezed, s-au mutat şi ei în această clădire şi au jucat un rol important în reabilitarea proprietăţii.

Ansamblul are o serie de elemente caracteristice, cum ar fi acoperişul vitrat şi expus, construcţia metalică, macaraua grea, etajele de tip galerie şi o varietate de detalii decorative de construcţie. În 1990 clădirile au fost înregistrate ca monument local, şi în 2003 au dobândit chiar statutul de monument naţional.
Când Muzeul de Tehnologie a părăsit complexul, în 2008, revista săptămânală a Universităţii Tehnice a etichetat lucrarea istorică a fostului arhitect guvernamental Jan Vrijman (18651954) „visul multor iubitori de arhitectură”. Revista a analizat în mod special atmosfera industrială şi prezenţa intensă a luminii zilei în hală – un impediment pentru muzeu –, dar care se potriveşte atât de bine pe de altă parte caracterului unui birou de arhitectură precum cepezed.
Cu renovarea, printre altele, a clădirii antrepozitului vamal din Rotterdam, a imobilului 51 din Den Helder şi a Muzeului produselor textile din Tilburg, cepezed îşi dovedeşte o experienţă anterioară amplă în revitalizarea importantelor moşteniri industriale.

Creative Cluster Delft Publication Drawings-PDF

Credite & info

Loc : Ezelsveldlaan 61 Delft, Olanda
Arhitectură (restaurare) :architectenbureau cepezed
Structură: Ingenieursbureau SmitWesterman, Gouda, IMd, Rotterdam
Instalaţii : Ingenieursburo Linssen, Amsterdam
Fizica construcţiilor şi acustică: DGMR, Den Haag
Coordonare de şantier: architectenbureau cepezed
Instalaţii – realizare : Schulte & Lestraden, Lisse; Schoonderbeek Installatie, Hillegom
Construcţie : Klein Poelhuis Konstruktie, Winterswijk
Vitraje: BRS Building Systems, Moerkapelle
Alte lucrări : bouwlinq haaglanden, Den Haag
Intervenţii la interior : Smeulders Interieurgroep, Neunen
Beneficiar : made in delft
Ocupanţi: cepezed, kiss the frog, connekt
Realizare: 2014
Suprafaţa totală: 3.750

Fotografii
Jannes Linders
Léon van Woerkom

Proiect & text: cepezed architects
Foto: Jannes Linders, Léon van Woerkom