home//Expoziţia//Tusenben

Tusenben

Obiectul acesta a trecut prin multe etape, până să ajungă la faza de producţie actuală, dar de la bun început a gravitat în jurul unor constante: design parametric, elemente modulare, o anumită pluri-funcţionalitate extinsă. În cele din urmă după suişuri şi coborâşuri ideea s-a cristalizat foarte clar şi aşa a apărut „Tusenben”.

Erlend Blakstad Hafner: „Tusenben” înseamnă „vierme”, iar tradus direct din norvegiană în engleză înseamnă „mii de picioare”. Halele Carol au o grădină cu atmosferă industrială interesantă, dar acesteia îi lipseşte o arenă socială. Am decis să fac un loc de întâlnire pentru piaţa centrală.

Mi s-a spus să fac o structură mobilă şi am ajuns să mă gândesc la un fel de vierme moale care să se deplaseze prin zona halelor. Am fost inspirat de modul de realizare pe sit şi de arhitectura industrială a clădirilor de pe amplasament şi m-am decis să construiesc un obiect simplu influenţat de acest loc.”

Banca este formată din mai multe arce cu raze diferite şi din peste 2.200 şi mai bine de piese unicat din lemn, combinate în moduri care creează un punct de întâlnire multifuncţional şi de odihnă pentru oaspeţi.

Încă din prima zi, „Tusenben” a devenit un fel de agregator social. De la spaţiu de flirt, banchetă pentru foarte mulţi oameni, agora, loc de plajă, pat sau şezlong s-a dovedit a fi foarte util pentru evenimentul de lansare.

Info

De: Erlend Blakstad Haffner (No)