home//Expoziţia//Poarta

Poarta

Poarta se află între spaţii, oferind posibilitatea de a ieşi din ceva familiar şi de a intra în ceva nou.

În multe feluri, iniţiativa Zeppelin şi Hesper privind Halele Carol este o poartă în sine, o deschidere posibilă de multe uşi către viitor. Considerăm că instalaţia este importantă în acest context la niveluri diferite în acelaşi timp: ca o metaforă pentru proiectul în sine, ca portal simbolic pe amplasament şi ca un spaţiu de intrare în hala Galvanizare unde se află.

Halele Carol sunt încărcate de istorie şi, în timp ce cărămizile, sticla şi metalul povestesc despre trecut, spaţiile neutilizate evocă noile oportunităţi. Găsindu-ne pe pragul dintre trecutul şi viitorul acestui loc, am căutat să oferim o uşă a prezentului, permiţând astfel o reflecţie asupra a ceea ce halele au fost şi ceea ce ar putea deveni. Propunerea pentru poartă explorează sensurile spaţiale ale uşii: a fi in faţa porţii sau dincolo de ea, a fi protejat la interior sau afară. Panourile pot fi deschise separat sau simultan, servind mai multor situaţii diferite. Ele sunt privite ca un răspuns la mai multe funcţii posibile şi la mai multe aspecte potenţiale de viitor.

Fiecare dintre aceste peanouri se poate deschide la 360 de grade, permiţând diferite configuraţii şi generând astfel un element spaţial unicat ce poate fi considerat drept o sculptură de sine stătătoare. Panourile de închidere sunt alcătuite din două straturi de placaj, fiecare tratat diferit. Cel exterior este, compact şi impregnat cu lac, iar cel interior este vopsit şi tăiat cu dispozitive CNC după un model inspirat din cultura tradiţională.

Info

De: Marit Haugen (NO)