home//Evenimente//Uzina de povești Carol

Uzina de povești Carol

ateliere de creativitate pentru copii

architecture, art, design

Halele Carol / 6-7 Iun 2015

Ai un copil de 9-10 ani? Vrei să învețe în joacă despre clădiri istorice din București și să descopere ceva ce i-ar plăcea să facă în viitor? Înscrie-l la Uzina de povești Carol pe 6 sau pe 7 iunie. La atelierele de la Halele Carol va avea ocazia să fie pe rând detectiv și arhitect și să dea formă poveștilor pe care i le spunem sau pe care le creează chiar el.

Vom lucra cu indicii, fotografii, desene, machete și povești care le animă. Participarea este gratuită, iar locurile sînt limitate la 15 copii pentru fiecare zi.

uzina de povesti

 

Înscrieri:
Participarea se face exclusiv pe bază de înscriere la adresa inscrieri@e-zeppelin.ro, pînă la ocuparea numărului de locuri disponibil. Vârsta copiilor: 9-10 ani. Vă rugăm precizați ziua pe care o alegeți, 6 sau 7 iunie.

Organizatori:
Asociația Zeppelin în parteneriat cu Asociația De-a Arhitectura.

Echipa de profesori:
arh. Mina Sava, arh. Oana Paval, Katia Pascariu – actriță, arh. Mădălina Bold, arh. Loredana Brumă
Coordonator: Ștefania Ferchedău

Proiect cultural organizat de Asociaţia Zeppelin, în parteneriat cu USF Bergen.
Proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României.
Parteneri: Ambasada Regală a Norvegiei în România, Hesper SA, Ordinul Arhitecţilor din România

„Uzina de povești Carol” este o inițiativă în cadrul proiectului Halele Carol, privind reconversia culturală a vechilor spații industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper.

Late Edit:

E clar, dă-i copilului o fabrică și el o va pune la treabă! Iar când sunt mai mulți copii (în jur de 30), treaba merge ca pe roate. Înscrierile s-au epuizat încă înainte să ne dumirim, părinții au fost minunat de ascultători și copiii minunat de maturi.

O ladă veche poate fi pentru un copil o comoară! Podul de la casa bunicilor devine un castel plin de comori. O fabrică veche? Un adevărat univers!  În cadrul proiectului copiii au fost invitați să scotocească spațiul în cautarea unor indicii și a unor obiecte menite să întregească puzzle-ul propus de organizatori. Au fost invitați să fie arhitecți și ingineri, să stăpânească la nivel personal fabrica și halele ei uriașe.

Și a funcționat. De dimineața până seara, cu pauză de masă. Două zile! Nici că se putea altfel. Despre cât de bine a funcționat se poate vedea în filmulețul publicat de Zeppelin sau pe pagina noastră de Vimeo, și realizat de partenerii noștri de la Veioza Arte.

Cărora le mulțumim.