home//Evenimente//Noaptea Filmului Nordic @ Halele Carol

Noaptea Filmului Nordic @ Halele Carol

Halele Carol / 6 iunie / de la ora 21:30 până la ultimul spectator / 19:00 ­ Deschiderea porților

Prima sâmbătă a verii vine plină de filme norvegiene, suedeze și daneze – o ocazie rară de a savura cinematografie scandinavă la Halele Carol, dar și de a sărbători ziua națională a unuia dintre prietenii invitați, Suedia: pe 6 iunie, chiar după apusul soarelui, luminile cinema-ului nordic ajung în Bucureștiul de sud, în fosta fabrică de lângă parcul Carol, în continuarea programului Zeppelin de activare a vechiului sit.

Începem cu o colecție de filme scurte survolând toate genurile, de la ficțiune la documentare și animație, iar pentru cei dornici de suflul nordic profund avem și lung metraj din belșug – capodopere sau emergente, de ficțiune sau nonfictive.

Ca să intrați ușor în atmosferă, deschidem porțile Halelor la 7 după-amiaza și vă invităm să (re)vedeți și experimentați cele 5 instalații norvegiano-române ale proiectului nostru Design Postindustrie, lansat recent. Desigur, terasa pentru răcoreală este deschisă până noaptea târziu: ultimul cinefil va închide poarta!

Mulțumiri ambasadelor regatelor Norvegiei, Suediei și Danemarcei pentru filmele pe care ni le-au pus la dispoziție pentru această noapte. Desigur, intrarea e gratuită :) Filmele sunt subtitrate în limba engleză

FB event – aici

film02

Mulțumim tuturor celor care au dat lumii vestea cu filmele: Europa FM, Gratuitor, Simona Constantinescu, Modernism.ro, Feeder sau alții și ne bucură comentariile celor care au apreciat seara (așa cum o face Olivia pe Roportal). Iar când astfel de evenimente (și toate celelalte găzduite în cadrul proiectului Halele Carol) determină media să vorbească despre un ”nou hub cultural”, înseamnă că ceva chiar merge bine.

noaptea filmului nordic poster

 

Proiect cultural organizat de Asociația Zeppelin, în parteneriat cu USF Bergen
Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României
Cu sprijinul: Ambasada Regală a Norvegiei în România, Ambasada Regală a Suediei în România, Ambasada Regală a Danemarcei în România