home//Evenimente//DESIGN POST-INDUSTRIE @ Halele Carol

DESIGN POST-INDUSTRIE @ Halele Carol

Expoziție norvegiano-română și conferințele autorilor

architecture, design

Grădina Halelor / 18:00 / Sala Galvanizare / 19:00 / 22 Mai 2015

Asociația Zeppelin vă invită vineri, 22 mai 2015 @ Halele Carol – str. Doctor Constantin Istrati nr. 1 (vis-a-vis de Gara Filaret, București) la:

  • ora 18.00 – deschiderea expoziției în grădina Halelor:

5 instalații-intervenții în spațiul public de la Halele Carol, realizate de artiști și arhitecți din Norvegia și România. O expoziție site-specific care suprapune depărtările culturale într-o grădină post industrială.

  • ora 19.00 – Seara Zeppelin cu prezentările autorilor lucrărilor:

Marit Haugen (No)
Erlend Blakstad Haffner (No)
Finn Eirik Modahl & Arne Revheim (No)
Meta van Drunen (Ro)
Constantin Goagea (Ro)

Curatori: Evy Sorensen, Cosmina Goagea și Ștefan Ghenciulescu

Terasa & pop-up barul se deschid la ora 17.00

FB event – aici

Proiect cultural organizat de Asociația Zeppelin, în parteneriat cu USF Bergen

Proiect finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României
Parteneri: Ambasada Regală a Norvegiei în România, Hesper SA, Ordinul Arhitecților din România
Sponsori: Rigips, Vimar, Rockwool, Ytong
Parteneri media: Arhitext, Cărturești, DeDesign.TV, Designist, Feeder, Fundația Gala Societății Civile, Igloo, IQads, Modernism, Observator Cultural, Radio France Internationale, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Ring, The Institute, Urbology.ro, Urboteca

Eveniment colateral Romanian Design Week 2015

Despre cum a fost, se poate vedea în filmul de pe pagina noastră de Vimeo sau de pe pagina Zeppelin. Aici, doar câteva cuvinte.

Conferința de presă de dimineață a fost așa cum se cuvine să fie o conferință de presă: cafea și discuții, întrebări și răspunsuri, un tur al instalațiilor expuse, în prezența autorilor și a curatorilor, multe dumiriri și noi curiozități.

Au participat jurnaliști de la Bună dimineața București, Urbology și Graphic front, bloggeri, posturi de radio online, precum eclecticfm.ro și DelaHazeFM, presa națională, ca Digi24, Radio România Cultural și alții)

Deschiderea expoziției și prezentarea lucrărilor (de la ora 6:00 PM) a fost făcută în fața unui public de peste 1.200 de persoane.

Dar cea mai importantă realizare este acel fenomen care ne-a depășit așteptările: ”înfierea” rapidă a lucrărilor de către vizitatori, asumarea lor ca și cum ele ar fi fost acolo de când lumea. Pe instagram există cca 150 de hashtaguri #halelecarol, dintre acestea câteva zeci redau explicit lucrările sau presupun poze ori selfieuri ale vizitatorilor care se folosesc de instalații ca de un cadru în care merită să te afli, ori le folosesc potrivit funcției lor imediate: urcă și coboară pe pasarelă, se odihnesc pe bancă, sar pe trambulină și așa mai departe. Ori devine loc de joacă și de inspirație pentru publicații precum Vice!

Cu alte cuvinte, un eveniment despre care putem spune că a avut loc într-o zi și într-o dată anume, dar care, prin ceea ce a propus și propune, încă se mai petrece. Cum anume? Așa cum numai vizitatorii știu.

Să se petreacă, deci!

Inițiativă a Zeppelin, Halele Carol reprezintă un proiect de reconversie culturală a vechilor spații industriale cu valoare istorică ale Fabricii Hesper.

02_design_post_industrie