home//Parteneri

Parteneri

Zeppelin şi USF

Fondată în 2008 de către arhitecţii Cosmina Goagea, Constantin Goagea și Ștefan Ghenciulescu, asociaţia Zeppelin este o organizație non-guvernamentală și non-profit care funcționează ca operator cultural în sud-estul Europei și la nivel internațional.

Alături de cei 3 membri fondatori, începând cu anul 2014 din Asociația Zeppelin fac parte doi noi membri: Meta van Drunen și Joep de Roo. Activitatea sa în diferite proiecte de activare și dezvoltare urbană integrează multiple capacități de cercetare, management cultural și producție de arhitectură. Asociația Zeppelin editează o revistă lunară (www.e-zeppelin.ro), organizează conferințe, expoziții, dezbateri, concursuri profesionale, workshop-uri; dezvoltă proiecte editoriale și de comunicare, cercetare și reflecție critică în arhitectură și alte industrii creative și culturale, și este implicată în intervenții urbane și strategii de dezvoltare coerentă a orașului.

Acțiunile grupului urmăresc implicarea creativă a comunităților în stimularea unei atitudini civice responsabile ca factor viu al urbanității contemporane, promovarea dialogului intercultural, crearea de reţele profesionale internaţionale. Viziunea echipei în abordarea unui proiect constă în colaboraea multi și trans-disciplinară, cu integrarea de metode și discursuri din diferite domenii și culturi.

HC_01
Foto: Irina Florea

USF a fost înființată în 1991 sub formă de fundație (organizație non-profit, non-guvernamentală).

USF este un centru de artă cu 5 spații pentru spectacole de muzică, teatru, film și artă contemporană într-o fostă clădire industrială (Fabrica de Sardine Bergen) convertită în spațiu cultural. USF găzduiește de asemenea câteva programe de rezidență artistică, cum ar fi AiR Bergen, Bergen-Berlin, Bergen-New York și AiR West Norvegia. USF urmărește să colaboreze, să susțină și să particpe activ la dezvoltarea aspectelor culturale și a industriilor creative în Bergen și în Norvegia.

Proiectul Carol Factory-Halele Carol a fost elaborat pornind de la nevoia de spaţii culturale şi lărgirea ofertei culturale în zona de sud a Bucureştiului, pentru a contrabalansa concentrarea excesivă din zona centrală şi nordică a oraşului unde se află majoritatea spaţiilor şi evenimentelor culturale, în momentul de faţă.